English version
 
 
Četvrtak, 29.09.2022.
Broj posjeta: 4905927
  Novosti | Tenderi-Konkursi-Ugovori-Odluke | Dokumenti | Organizacija | Direktor | List "Montenegro šume" | Info/Vodič | Foto/Video | Linkovi | Kontakt
Slika dana

Pretraga
 Vijesti
 Tenderi i dokumenti


 

Novosti opširnije

20.09.2022. / Srećan Dan ekološke države! (FOTO ALBUM)


SREĆAN DAN EKOLOŠKE DRŽAVE !Povodom državnog praznika 20. septembra, Dana proglašenja Crne Gore ekološkom državom, danas je organizovana velika Ekološka akcija građana Crne Gore, u kojoj su građani zajedno sa predstavnicima relevantnih institucija uklanjali otpad na putnom pravcu Danilovgrad – Nikšić – Šavnik – Žabljak. Zaposleni Uprave za gazdovanje šumama i lovištima na čelu sa šefovima ovih područnih jedinica sa zadovoljstvom su se odazvali ovoj akciji i pružili podršku istoj, kako bismo i na taj način ukazali na značaj očuvanja prirode i životne sredine i probudili kolektivnu ekološku svijest. Ekološka akcija je protekla uspješno, a učesnici su u pozitivnoj atmosferi uz veliki trud, ali i druženje, uspjeli da sakupe velike količine otpada na ovom putnom pravcu.

Crna Gora je postala prva ekološka država na svijetu, usvajanjem Deklaracije 20. septembra 1991. godine na Žabljaku, kojom je definisano strateško opredjeljenje zemlje da usvaja i primjenjuje najviše standarde i norme iz oblasti zaštite životne sredine, očuvanja prirode i ekonomskog razvoja na principima ekološki održivog sistema. O značaju same Deklaracije govori činjenica da je ovaj dokument već naredne godine predstavljen na konferenciji UN o zaštiti životne sredine.

Obzirom da je Crna Gora država sa zavidnim prirodnim ljepotama i pejzažima, pred kojima niko ne ostaje ravnodušan, potrebno je da svi kao društvo obraćamo znatno više pažnje i razvijamo odgovoran odnos prema prirodi, kako bismo to prirodno bogatstvo i sačuvali. To je odgovornost i obaveza svih nas, ne samo na današnji praznik, već svakodnevno. Neophodno je da prirodni potencijal naše države i njene ljepote zaštitimo prvenstveno od nas samih, tako što ćemo se prema prirodi odnositi kao odgovorni pojedinci i zajednički se boriti za očuvanje životne sredine koju ostavljamo u naslijeđe nekim budućim generacijama.

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima svim građankama i građanima Crne Gore čestita državni praznik - Dan ekološke države. U narednom periodu nastavićemo da podržavamo ovakve i slične akcije, ali i da u sklopu svojih nadležnosti učinimo sve što je moguće kako bismo zaštitili prirodna bogatstva od neodgovornih pojedinaca, kroz apel da se sa dužnim poštovanjem odnosimo prema životnoj sredini i doprinesemo njenom razvoju, obnavljanju i očuvanju na najbolji mogući način. Nakon 31. godine od ovog značajnog ekološkog datuma vrijeme je da se urade neke konkretne stvari i pokaže istinska briga o našoj prirodi, po čijim ljepotama smo prepoznati u svijetu. Zato čuvajmo naša prirodna bogatstva i svojim primjerom podstaknimo i sve oko nas da čine isto.


Album sa fotografijama sa Ekološke akcije uklanjanja otpada povodom 20. septembra, Dana ekološke države, možete pogledati
--->OVDJE
Uprava za gazdovanje šumama i lovištima 

 

Novosti

28.09.2022.
ISPRAVKA JAVNOG POZIVA 2 BR.01-311/22-586/2 OD 19.09.2022. GODINE ZA DAVANJE ŠUMA NA KORIŠĆENJE PRODAJOM DRVETA U DUBEĆEM STANJU ZA 2022. GODINU (Prilog)

Zbog tehničke greške u dostavljanju podataka Odsjeka za korišćenje šuma, vrši se ispravka kod tačke 1. PREDMET JAVNOG POZIVA – TABELA ZA P.J.DANILOVGRAD, vezano za naziv odjeljenja, Gazdinsku jedinicu i bruto drvnu masu koja se daje na korišćenje.


26.09.2022.
UPOTREBA SLUŽBENIH AUTOMOBILA U UPRAVI ZA GAZDOVANJE ŠUMAMA I LOVIŠTIMA (Prilog)

Za period od 19.septembra do 26.septembra, 2022. godine.


22.09.2022.
Rješenje o ispravci greške kod cijene date na korišćenje u prvostepenoj odluci br. 01-311/22 UPI-264/1 (PRILOG)

20.09.2022.
JAVNI POZIV 2 ZA DAVANJE ŠUMA NA KORIŠĆENJE PRODAJOM DRVETA U DUBEĆEM STANJU, ZA 2022. GODINU (Prilog)

Šume u državnoj svojini daju se na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, u skladu sa izvođačkim projektima u područnim jedinicama Pljevlja, Rožaje, Berane, Žabljak, Petnjica, Nikšić, Plužine, Danilovgrad, Podgorica i Šavnik za 2022. godinu, u gazdinskim jedinicama i po odjeljenjima, kao i po količinama i početnim cijenama, kako stoji u sledećoj tabeli.19.09.2022.
Gostovanje VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, gospodina Armina Mujevića u emisiji

TEMA: Cijena ogrijevnog drveta za stanovništvo u ruralnim područjima i borba protiv bespravne sječe šuma.


--> ARHIVA VIJESTI (od 2008. - do danas)


Uprava za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore - 2008.