English version
 
 
Ponedeljak, 06.02.2023.
Broj posjeta: 4960801
  Novosti | Tenderi-Konkursi-Ugovori-Odluke | Dokumenti | Organizacija | Direktor | List "Montenegro šume" | Info/Vodič | Foto/Video | Linkovi | Kontakt
Slika dana

Pretraga
 Vijesti
 Tenderi i dokumenti


 

Novosti opširnije

24.11.2022. / SAOPŠTENJE ZA JAVNOST (Foto/Link)

Mujević: Novim Šumarskim informacionim sistemom i Strategijom gazdovanja šumama oblast šumarstva biće dodatno uređena i unapređena


U Privrednoj komori Crne Gore 4. novembra 2022. godine održana je sjednica Odbora šumarstva, drvne industrije, grafičke i izdavačke djelatnosti, na kojoj je prisustvovao ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, gospodin Vladimir Joković. Sjednicu je vodio sekretar Odbora, gospodin Goran Popović, a učešće u radu su osim ministra i privrednika uzeli i potpredsjednik Privredne komore, gospodin Dragan Kujović, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, gospodin Budimir Mugoša, direktor Direktorata za šumarstvo i drvnu industriju, gospodin Dragan Otašević, VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, gospodin Armin Mujević i glavna inspektorka u Upravi za inspekcijske poslove, gospođa Marina Radulović.

Na sjednici se govorilo o aktuelnoj temi oko problema sa peletom i trenutno važećoj Odluci o ograničenju njegovog izvoza, za koju je ministar Joković poručio da će biti ukinuta onog trenutka kada domaće tržište bude u dovoljnoj mjeri snabdjeveno peletom.

Privrednici su tokom sjednice istakli veliki problem i barijeru u poslovanju koja se odnosi na nelojalnu konkurenciju i zatražili da se pronađe dobar model i dugoročno rješenje za davanje šuma na korišćenje, kako bi se drvoprerađivačka industrija razvijala i generisala nova radna mjesta na sjeveru države.

VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, gospodin Armin Mujević najavio je da se aktivno radi na pravljenju onog modela koji će predstavljati najbolje moguće rješenje za obje strane, i za državu i njene šume i za drvoprerađivačku industriju. On je rekao da je u planu i izrada novog savremenog Šumarskog informacionog sistema, u okviru projekta koji finansira EU i koji će pratiti sve EU standarde, a koji će za cilj imati kontrolu i praćenje stanja šuma i njihovog korišćenja. Implementacijom novog Šumarskog informacionog sistema, svako stablo biće ispraćeno od doznake do pilane, čime će se značajno smanjiti malverzacije i pogrešni načini upravljanja šumama. On je takođe najavio i izradu nove Strategije gazdovanja šumama, kako bi se ova oblast u narednom periodu dodatno uredila i unaprijedila, u kojoj će biti predstavljen onaj model gazdovanja državnim šumama koji će pratiti savremene standarde, a kojim će biti rješeni brojni problemi koji trenutno opterećuju šumarski sektor Crne Gore.


Detaljno saopštenje sa sjednice Odbora šumarstva, drvne industrije, grafičke i izdavačke djelatnosti Privredne komore možete pogledati na sledećem linku:
--->OVDJE

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima

 

 

Novosti

03.02.2023.
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST (Foto/Link)


Predsjednik Vlade Crne Gore, gospodin Dritan Abazović, danas je u svom Kabinetu održao sastanak na temu bespravnih aktivnosti i nelegalne eksploatacije šuma, na inicijativu VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, gospodina Armina Mujevića.31.01.2023.
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST (Foto/Prilog)


U ponedeljak, 30. januara 2023. godine, u Konferencijskoj sali hotela „Franca“ u Pljevljima, održan je prvi sastanak kolegijuma u proširenom sastavu Uprave za gazdovanje šumama i lovištima u 2023. godini. VD direktora Uprave, gospodin Armin Mujević upoznao je prisutne sa tekućim pitanjima i redovnim planiranim aktivnostima u narednom periodu, kojima će se započeti nova poslovna godina, a koje treba da dovedu do još boljih poslovnih rezultata.30.01.2023.
PREGLED PLAĆANJA UPRAVE ZA GAZDOVANJE ŠUMAMA I LOVIŠTIMA

Za period od 23.januara do 30.januara, 2023. godine.


30.01.2023.
UPOTREBA SLUŽBENIH AUTOMOBILA U UPRAVI ZA GAZDOVANJE ŠUMAMA I LOVIŠTIMA (Prilog)

Za period od 16.januara do 30.januara, 2023. godine.

28.01.2023.
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST (Foto/Prilog)


Povodom objave teksta na portalu RFPRESS, pod naslovom „Peškovići: Put koji su čekali decenijama uništavaju šumokradice“, objavljenog 21. novembra 2022. godine, a u cilju transparentnosti u radu Uprave za gazdovanje šumama i lovištima i informisanosti zainteresovanih, Uprava za gazdovanje šumama i lovištima daje sljedeće saopštenje za javnost.


--> ARHIVA VIJESTI (od 2008. - do danas)


Uprava za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore - 2008.