English version
 
 
Utorak, 30.05.2023.
Broj posjeta: 5043560
  Novosti | Tenderi-Konkursi-Ugovori-Odluke | Dokumenti | Organizacija | Direktor | List "Montenegro šume" | Info/Vodič | Foto/Video | Linkovi | Kontakt
Slika dana

Pretraga
 Vijesti
 Tenderi i dokumenti


 

Novosti opširnije

17.05.2023. / REAGOVANJE (Foto/Link)Povodom teksta pod naslovom „Nestalo 30.000 kubika šume od prošle godine“, objavljenog dana 15. maja 2023. godine, u kojem se govori o prijavi grupe građana i pojedinih rožajskih drvoprerađivača o navodnim „nezakonitim dešavanjima u Upravi za gazdovanje šumama i lovištima - područna jedinica Rožaje“ i tvrdi da se „šumsko bogatstvo nemilice uništava“, Uprava za gazdovanje šumama i lovištima daje sljedeće


REAGOVANJE

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima je, kao što je već i poznato, odmah po prijemu pitanja novinarke Pobjede, tražila provjeru navoda i izjašnjenje rukovodioca Područne jedinice Rožaje po predmetnim pitanjima i formirala komisiju sa zadatkom da detaljno provjeri sve navode i optužbe iznijete u postavljenim pitanjima. Obzirom na obim poslovnih aktivnosti koje imamo u ovom periodu, kako u centrali tako i po područnim jedinicama, naglasili smo da ćemo dostaviti tražene odgovore odmah po prijemu izvještaja i izjašnjenja, što smo svakako imali namjeru da učinimo.

U konkretnom slučaju, ne želeći da dodatno opterećujemo javnost, upoznati smo da je reagovanje rukovodioca Područne jedinice već objavljeno, a Uprava za gazdovanje šumama i lovištima dodaje da je u toj Područnoj jedinici nekoliko ranijih predmeta već proslijeđeno tužilaštvu na dalju nadležnost. Takođe, više komisija formiranih po ovom pitanju, što od strane direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, što od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i inspekcija, već je izašlo na teren i utvrđeno je da je do sada sve urađeno u skladu sa godišnjim Programom gazdovanja šumama i zakonom. Iz tih razloga, paušalne optužbe pojedinca koje su iznijete u predmetnom tekstu nisu istinite i neosnovane su, zbog čega apelujemo na građane da u narednom periodu prilikom prijava potencijalnih bespravnih aktivnosti u šumama, daju tačne i istinite podatke i prijave, koje ćemo bez odlaganja provjeriti i ispitati, a ne da nam prijavljuju sječu koncesionara i korisnika šuma, koji izvršavaju svoje ugovorne obaveze, u skladu sa zakonom. Uprava za gazdovanje šumama i lovištima na nedeljnom nivou objavljuje izvještaje rukovodilaca svih područnih jedinica, koji svake sedmice vrše intenzivne kontrole svih privrednih subjekata na prostoru opština u kojima se nalaze područne jedinice, a svaku nepravilnost koju uočimo javno objavljujemo na našem web sajtu.

Još jednom ističemo da sve poslovne aktivnosti sprovodimo javno i transparentno i u skladu sa zakonom, ne abolirajući nikoga od odgovornosti, ukoliko se utvdi da neko od zaposlenih ne radi u skladu sa zakonom. U borbi protiv bespravnih aktivnosti u šumama svi dobronamjerni će uvijek imati partnera u Upravi za gazdovanje šumama i lovištima, jer se svakodnevno ulažu ogromni napori kako bismo pored svih teškoća iskontrolisali i zaštitili crnogorske šume od zlonamjernih i neodgovornih pojedinaca.


Reagovanje rukovodioca Područne jedinice Rožaje na predmetni tekst, možete pročitati na sljedećem linku:
--->OVDJE


Uprava za gazdovanje šumama i lovištima

 

 

Novosti

29.05.2023.
PREGLED PLAĆANJA UPRAVE ZA GAZDOVANJE ŠUMAMA I LOVIŠTIMA (Prilog)

Za period od 22.maja do 29.maja, 2023. godine.

26.05.2023.
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST (Foto)


Povodom teksta pod naslovom „Područna jedinica u Rožajama više liči na privatno preduzeće nego na državnu instituciju“, objavljenog dana 26. maja 2023. godine na portalu Pobjede, ali i u drugim medijima, u cilju transparentnog i istinitog informisanja javnosti Uprava za gazdovanje šumama i lovištima daje sljedeće saopštenje za javnost.


25.05.2023.
NEDELJNI IZVJEŠTAJ RUKOVODIOCA PODRUČNIH JEDINICA O KONTROLI BESPRAVNIH AKTIVNOSTI U ŠUMARSTVU (Prilog)


Za period od 15.maja do 22.maja, 2023. godine.

24.05.2023.
PREGLED PLAĆANJA UPRAVE ZA GAZDOVANJE ŠUMAMA I LOVIŠTIMA (Prilog)

Za period od 15.maja do 22.maja, 2023. godine.

24.05.2023.
UPOTREBA SLUŽBENIH AUTOMOBILA U UPRAVI ZA GAZDOVANJE ŠUMAMA I LOVIŠTIMA (Prilog)

Za period od 15.maja do 22.maja, 2023. godine.

--> ARHIVA VIJESTI (od 2008. - do danas)


Uprava za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore - 2008.