English version
 
 
Nedelja, 19.05.2019.
Broj posjeta: 2741996
  Novosti | Tenderi, konkursi i dokumenti | Organizacija | Direktor | List "Montenegro šume" | Info/Vodič | Foto/Video | Linkovi | Kontakt
Slika dana

Pretraga
 Vijesti
 Tenderi i dokumenti


 

Novosti opširnije

12.04.2019. / Rad Koordinacionog tima za suzbijanje bespravnih aktivnosti u šumarstvu daje rezultate (FOTO/LINK)


Koordinacioni tim suzbijanje bespravnih aktivnosti u šumarstvu koji je prošle sedmice započeo intenzivne aktivnosti bazirane na međuresorskoj saradnji u cilju efikasnijeg djelovanja u borbi protiv ovih pojava, već daje rezultate.

Tokom prošle sedmice na području Mojkovca otkrivena je bespravna sječa većeg obima - preko 100 m3 tehničkog drveta, koje je bilo dopremljeno do lokalnog prerađivačkog pogona, bez dokumentacije o porijeklu proizvoda. To je, između ostalih, bio povod za održavanje sjednice u Mojkovcu.

Podsjećamo da je cilju efikasnije borbe sa svim vidovima bespravnih aktivnosti u šumarstvu, Vlada na predlog Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, na sjednici 21. marta usvojila Akcioni Plan za suzbijanje bespravnih aktivnosti u šumarstvu i formirala međuresorsko Koordinaciono tijelo. U sastavu tog tijela su predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Uprave za šume, predstavnici Uprave policije, Vrhovnog državnog tužilaštva, Uprave za inspekcijske poslove, Uprave carina, Poreske uprave, kao i predstavnik nevladinog sektora.


Detaljniji izvještaj sa sjednice možete pogledati na sledećem linku ---> PRVI REZULTATI NA SUZBIJANJU BESPRAVNIH AKTIVNOSTI U ŠUMARSTVUPR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja
 

 

Novosti

17.05.2019.
ZAHTJEV ZA DOSTAVLJANJE PONUDA ZA NABAVKE MALE VRIJEDNOSTI - SPECIJALNIH ŠUMARSKIH ČEKIĆA

Predmet nabavke je nabavka specijalnog alata-šumarskih čekića.

17.05.2019.
ZAHTJEV ZA DOSTAVLJANJE PONUDA ZA NABAVKU MALE VRIJEDNOSTI - NABAVKA FARBI, SPREJEVA U BOJI I KREDA

Predmet nabavke je nabavka farbi, sprejeva u boji i kreda za doznaku šuma, prijem drvnih sortimenata i obilježavanje granica šuma.

10.05.2019.
Novi rezultati u suzbijanju bespravnih aktivnosti u šumarstvu (FOTO/LINK)

Od početka aprila, kada je počeo sa radom Koordinacioni tim za suzbijanje bespravnih aktivnosti u šumarstvu, postignuti su evidentni rezultati na otkrivanju nelegalnih aktivnosti u ovoj oblasti.

09.05.2019.
POZIV ZA UČEŠĆE NA JAVNOM NADMETANJU ZA AUKCIJSKU PRODAJU DRVNIH SORTIMENATA

Predmet aukcije je prodaja drvnih sortimenata na lageru, dobijenih sječom stabala na trasi, pristupnim putevima i stubnim mjestima 400 KV dalekovoda Čevo-Pljevlja, gazdinska jedinica “Javorak-Vojnik ”, područna jedinica Nikšić, u skladu sa datom tabelom.

08.05.2019.
UGOVOR O VRŠENJU STALNOG STRUČNOG NADZORA NAD IZVOĐENJEM RADOVA NA IZGRADNJI NOVOG POSLOVNOG OBJEKTA UPRAVE ZA ŠUME - P.J. ŽABLJAK

Ugovorene strane:

1) UPRAVA ZA ŠUME - Pljevlja, koju zastupa direktor, Nusret Kalač - NARUČILAC.

2) DOO "KOV ATELJE"- Nikšić, koga zastupa izvršni direktor, Kosto Vukalović - IZVRŠILAC.

Arhiva vijesti


Uprava za šume 2008.