English version
 
 
Srijeda, 13.11.2019.
Broj posjeta: 2958263
  Novosti | Tenderi, konkursi i dokumenti | Organizacija | Direktor | List "Montenegro šume" | Info/Vodič | Foto/Video | Linkovi | Kontakt
Slika dana

Pretraga
 Vijesti
 Tenderi i dokumenti


 

Novosti opširnije

05.08.2019. / Koordinacioni tim za suzbijanje bespravnih aktivnosti u šumarstvu boravio u Rožajama: Uočene nepravilnosti prilikom kontrole koncesije (FOTO/LINK)


Od početka aprila, kada je odlukom Vlade formiran, Koordinacioni tim za suzbijanje bespravnih aktivnosti u šumarstvu održao je osam sjednica. Predstavnici tog radnog međuresorskog tijela bili su na terenu u više crnogorskih opština, posebno obilazeći područne jedinice u kojima su šume ugrožene bespravnim aktivnostima.


Intenziviranim i koordiniranim aktivnostima nadležnih organa postignuti su značajni rezultati u evidentiranju i procesuiranju osumnjičenih počinilaca nelegalnih aktivnosti u ovom sektoru, kako u dijelu poslovanja preduzeća, tako i kada je riječ o slučajevima bespravne sječe.


Na posljednjoj sjednici održanoj juče u Rožajama posebna pažnja bila je posvećena kontroli korićenja šuma, gdje su analizom stanja uočene nepravilnosti kod kontrole sprovođenja koncesija, posebno kod zaduženja i razduženja koncesionara i dostavljanja primopredajnih zapisnika Upravi za šume. Odgovornim licima u PJ naloženo je da do sledeće sjednice dostave detaljna izjašnjenja po svim ugovorima o korišćenju šuma.


Na sastanku je analiziran rad po svim područnim jedinicama Uprave za šume sa stanovišta zaštite šuma od bespravnih sječa.Detaljniji izvještaj sa sjednice koordinacionog tima za suzbijanje bespravnih aktivnosti u šumarstvu, možete pogledati na sledećem linku ---> AKTIVNOSTI NA SUZBIJANJU BESPRAVNIH AKTIVNOSTI U ŠUMARSTVU - SASTANAK U ROŽAJAMA
PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja


 

 

Novosti

12.11.2019.
Rješenja po prigovorima u postupku po Javnom pozivu 4 za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, za 2019. godinu (PRILOG)

11.11.2019.
OBAVJEŠTENJE O ISHODU POSTUPKA NABAVKE MALE VRIJEDNOSTI

Opis predmeta javne nabavke je nabavka IT opreme u okviru nastavka nadogradnje IT sistema Uprave za šume.

06.11.2019.
POZIV ZA UČEŠĆE NA JAVNOM NADMETANJU ZA AUKCIJSKU PRODAJU DRVNIH SORTIMENATA

Predmet aukcije je prodaja drvnih sortimenata na lageru, dobijenih sječom stabala na trasi, pristupnim putevima i stubnim mjestima 400 KV dalekovoda Čevo-Pljevlja gazdinskoj jedinici “Bukovica” u područnoj jedinici Šavnik u skladu sa datom tabelom.

05.11.2019.
UGOVOR ZA NABAVKU PELETA ZA POTREBE KOTLARNICA UPRAVE ZA ŠUME

Ugovorene strane:

1) UPRAVA ZA ŠUME, koju zastupa direktor, Nusret Kalač, dipl. pravnik - NARUČILAC.

2) DOO "PELENGIĆ TRADE"- Bijelo Polje, koga zastupa direktor, Ratko Pelengić - DOBAVLJAČ.

01.11.2019.
UGOVOR O RADOVIMA NA ZAMJENI SPOLJAŠNJE STOLARIJE - PROZORA NA POSLOVNOM OBJEKTU UPRAVE ZA ŠUME P.J. ROŽAJE

Ugovorene strane:

1) UPRAVA ZA ŠUME, koju zastupa direktor, Nusret Kalač, dipl. pravnik - NARUČILAC.

2) DOO "MIKROMONT"- Bijelo Polje, koga zastupa direktor, Muzafer Ljuca - IZVOĐAČ.

--> ARHIVA VIJESTI (od 2008. - do danas)


Uprava za šume 2008.