English version
 
 
Srijeda, 26.02.2020.
Broj posjeta: 2999961
  Novosti | Tenderi, konkursi i dokumenti | Organizacija | Direktor | List "Montenegro šume" | Info/Vodič | Foto/Video | Linkovi | Kontakt
Slika dana
Logo lista

Pretraga
 Vijesti
 Tenderi i dokumenti


 

Novosti opširnije

20.01.2020. / OSTVARENI REKORDNI PRIHODI U ŠUMARSTVU (Foto/Video)

Nakon analize ostvarenih rezultata u 2019.godini, Uprava za šume konstatuje da je ostvaren rekordan prihod od 7,2 milion €, što predstavlja povećanje od 37% u poređenju sa prihodima od prije pet godina. Ostvareni rezultat je utoliko vrijedniji, što je ostvaren uz smanjeni obim sječe od 15% u odnosu na 2018.godinu ili za čak 36% u odnosu na 2015.godinu, koja je bila rekordna po ostvarenoj proizvodnji u šumarstvu, ali i po obimu izvoza najkvalitenije oblovine iz Crne Gore.
Ovim rezultatima su doprinijele aktivnosti na nivou Uprave za šume kroz jasno uspostavljenje interne procedure, kvalitetno uspostavljenu finansijsku disciplinu naplate svih potraživanja kao i insistiranje na doslednom poštovanju obaveza iz potpisanih ugovora. Takođe, očigledno je da je na ostvareni rezultat vrlo podsticajno djelovala i odluka Vlade iz 2017.godine, da se ograniči izvoz oblovine iz Crne Gore. Ova odluka je u prošloj godini produžena na još dvije godine što u potpunosti podržavaju sve akteri u ovom reprokompleksu, tako da danas imamo situaciju da je Izvoz trupaca u prošloj godini manji za 56 puta nego u 2015. godini!Pored ohrabrujućih rezultata Uprave za šume, realna očekivanja su da će se ostvariti rekordni rezultati i u cjelokupnom sektoru šumarstva i drvoprerade. Procjene su da će se u završnim računima iskazati prihodi od oko 110 miliona €.

Uprava za šume planira da i u ovoj godini, postupak dodjele šuma na korišćenje sprovede blagovremeno i transparentno sa jasnim i jednakim pravilima za sve učesnike uz nastavak uspostavljene prakse naplate svih potraživanja.

Uvjereni smo da će se pozitivni trendovi nastaviti i u 2020. godini gdje smo Godišnjim programom gazdovanja šumama planirali uvećanje prihoda po svim osnovima i bolje rezultate nego u prethodnoj godini.


Radio televizija Crne Gore - Dnevnik 2 - 20.01.2020. godine:
Radio televizija Pljevlja - Hronika Pljevalja - 21.01.2020. godine: 

 

Novosti

13.02.2020.
JAVNI POZIV ZA DAVANJE ŠUMA NA KORIŠĆENJE PRODAJOM DRVETA U DUBEĆEM STANJU, ZA 2020. GODINU

Šume u državnoj svojini daju se na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, u skladu sa izvođačkim projektima za P.J. Pljevlja, Rožaje, Berane, Žabljak, Kolašin, Bijelo Polje, Petnjica, Nikšić, Plužine, Šavnik, Mojkovac, Podgorica i Danilovgrad za 2020. godinu, u gazdinskim jedinicama i po odjeljenjima, kao i po količinama i početnim cijenama, kako stoji u datoj tabeli

12.02.2020.
JAVNI OGLAS ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DAVANJE PRAVA NA KOMERCIJALNO KORIŠĆENJE NEDRVNIH ŠUMSKIH PROIZVODA ZA 2020. GODINU

Uprava za šume daje na komercijalno korišćenje nedrvne šumske proizvode iz šuma i sa šumskog zemljišta u državnoj svojini.

28.01.2020.
OBAVJEŠTENJE - Konferencija za medije (Prilog)

Tema konferencije je poslovanje Uprave za šume u 2019. godini, sa posebnim osvrtom na probleme u realizaciji Ugovora zaključenog sa kompanijom DOO "Vektra Jakić" Pljevlja.

03.01.2020.
INFORMACIJA O ZAHTJEVIMA ZA POMOĆ U TEHNIČKOM DRVETU SA PREDLOGOM ZA DODJELU POMOĆI BEZ NAKNADE (Prilog)
Vlada Crne Gore, na sjednici od 26. decembra 2019. godine, razmotrila je Informaciju o zahtjevima za pomoć u tehničkom drvetu s predlogom za dodjelu pomoći bez naknade, koju je dostavilo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i s tim donijela određene zaključke.

23.12.2019.
OBAVJEŠTENJE O ISHODU POSTUPKA NABAVKE MALE VRIJEDNOSTI

Opis predmeta javne nabavke je nabavka kancelarijskog namještaja po mjeri za opremanje novog poslovnog objekta Uprave za šume - P.J. Žabljak.

--> ARHIVA VIJESTI (od 2008. - do danas)


Uprava za šume 2008.